ZPRAVODAJ Červenec 2019: DIGITALIZACE ZEMĚDĚLSTVÍ NEBO TRADIČNÍ PRODUKCE?

Vážení a milí čtenáři, léto je v plném proudu a zemědělci neví, kam dřív skočit. Ale my, co zemědělci nejsme, se na nejšikovnější z nich můžeme podívat v letním tv speciálu AMSP ČR a České televize „Toulavá kamera - Za rodinným stříbrem“, a to každý pátek v 18:25 h před Událostmi na ČT1 či v repríze hned v sobotu dopoledne. Zrovna v pátek 19. července jsme představili rodinnou farmu Zámečníkových „U Stromovouse“, kde Pepa Maršál pomáhal s přípravou kozího sýra. Farma získala i ocenění Regionální potravina za svůj Jesenický bochník. Jeho výroba je úplná věda, i proto se zakladatel farmy přihlásil na Vyšší odbornou školu potravinářskou v Kroměříži. Úspěch zaručila prvorepubliková tradice a jeho ruční zpracování. Klíčové je ovšem také kontrolní měření pH metrem během zrání, takže ke slovu přichází i digitalizace. Vítěznou chuť Jesenického bochníku ladil farmář celé 4 roky. Tak vida! Nenechme se zmást, že kdo nedigitalizuje, zahyne, ale berme vše selským rozumem! Přejeme Vám pěkné léto a na viděnou na Zemi živitelce 23. srpna, kdy před 1000 diváků oceníme všechny rodinné firmy ze seriálu na podiu v Pivovarské zahradě za přítomnosti protagonistky pořadu Ivety Toušlové! Eva Svobodová, MBA, členka představenstva a generální ředitelka AMSP ČR.

ZPRAVODAJ SI MŮŽETE STÁHNOUT ZDE